pirmdiena, 2019. gada 23. septembris

Kas jāzina pirms laulības reģistrēšanās ārzemēs

Šengenas zona, kas darbojas Eiropas Savienībā, ļauj cilvēkiem ceļot, mainīt darbu un iegūt augstu izglītību jebkurā no Eiropas valstīm, bez papildu dokumentu sagatavošanai. Daudzi pat plāno precēties ārzemēs. Tomēr, pirms šo svētku rīkošanai, jums ir jāatceras par dažādam niansēm.

Pirmkārt, laulības apliecību, kuru jūs saņēmāt cita valsti ir jāapstiprina šeit, Latvijā. Savukārt, dokumentu legalizācija ir ievērojami vienkāršota, saistībā ar Hāgas konvencijās parakstīšanu. Valstis, kas to parakstījušas lūdz tikai pārliecināties par dokumentu autentiskumu ar īpašu zīmogu - apostille/

Latvijā, jūs varat saņemt apostilli uz jūsu dokumentu pie Ārlietas Ministrijas konsulārajā departamentā. Tomēr ir jāatceras par to, ka šim dokumentam jābūt pievienotam ar apliecinātu tulkojumu valsts valodā.
Tuklāt ir svarīgi zināt, ka Ārlietu Ministrija var pieņemt tikau jaunus dokumentus. Gadījumā, ja tas dokuments ir bijis izgatavots LSPSR laikos, tad, lai iegūtu jaunu paraugu jums jāsazinās ar Tieslietu ministrijas Civilās reģistra departamentu.

Plānojiet savu laulību iepriekš un pasūtiet laulības apliecības tulkojumu Rīga Tulko Jums