piektdiena, 2020. gada 20. marts

Tulkojumi dokumentu iesniegšanai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē

Jebkurai fiziskai personai vai darba dēvējam, kas uzaicina ārzemnieku iegūt uzturēšanās atļauju Latvijas Republikas teritorijā, ir jāievēro noteikta kārtība, kuru nosaka un regulē Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde vai PMLP.
Ielūguma dokumentus Jūs varat iesniegt latviešu, angļu, franču, krievu vai vācu valodā. Tomēr jebkurai fiziskai vai juridiskai personai, kas noformē ielūgumu un izsauc ārzemnieku, tas obligāti ir jāiesniedz tikai latviešu valodā. Ielūguma apstiprināšanas kārtību nosaka 2010. gada 21. jūnija Ministru kabineta noteikumi Nr. 564.
Gadījumā, kad darba devējs vēlas uzaicināt ārzemnieku, lai nodrošinātu viņam nodarbinātību Latvijas teritorijā, viņam jāpārliecinās, vai ārzemnieka profesija ir reglamentēta (profesionālās kvalifikācijas atbilstība Latvijā noteiktajām prasībām). Ja profesija nav reglamentēta, tad darba devējam ir jāiesniedz PMLP dokuments, kas  apliecina trīs gadu pieredzi profesijā vai, kas apliecina to, ka ārzemnieks ir ieguvis augstāko izglītību. Dokumentu tulkojumiem ir jābūt veiktiem uz valsts valodu, kā arī tulkojumiem ir jābūt notariāli apliecinātiem. 

Ar  plašāku informāciju Jūs varat iepazīties  Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājas lapā https://www.pmlp.gov.lv/lv/
Tulkošanas birojs RĪGA TULKO JUMS palīdzēs Jums veikt nepieciešamos tulkojumus, kā arī tulkojumu notariālo apliecināšanu. Mēs konsultēsim, kā arī nodrošināsim ātru un kvalitatīvu tulkojumu veikšanu, ar vai bez notāra apliecinājuma. Dokumentus varat iesniegt elektroniski, pa pastu vai klātienē: Brīvības ielā 73, 2. stāvā, Rīgā. 

A papildus informāciju Jūs varat iepazīties mājas lapā www.rigatulkojums.lv
pa tālruni +(371)22030112, kā arī sazinoties pa e-pastu info@rigatulkojums.lv

Переводы документов для PMLP

Всем физическим лицам и работодателям, которые оформляют вызов иностранцам, для получения вида на жительство – необходимо следовать определённым инструкциям, которые определяет и регулирует управление по делам гражданства и миграции или PMLP. 
В первую очередь необходимо знать, что документы для утверждения вызова можно представить на латышском, английском, французском, русском или немецком языке. Однако приглашение должно быть оформлено только на латышском языке. Порядок утверждения вызова определяют правила Кабинета Министров Nr. 564 от 21 июня 2010 года. 
Если работодатель хочет оформить вызов для иностранца, чтобы обеспечить его трудовую деятельность на территории Латвии, то ему необходимо изучить является ли профессия иностранца регламентированной (соответствие профессиональной квалификации требованиям, которые установлены в Латвии). В случае, если профессия иностранца не является регламентированной, то работодателю необходимо подать в управление какой-либо документ, который подтверждает трехлетний опыт работы по профессии, либо полученное образование. Данный документ должен быть заверен, а также переведен на государственный язык в установленном порядке перевода.
Со всей необходимой информацией можно ознакомиться на сайте управления делами гражданства и миграции или PMLP - https://www.pmlp.gov.lv/ru/home-ru/uslugi/vid-na-zhitelstvo/poryadok-utverzhdeniya-vyizova.html 
В независимости от того, какой перевод Вам необходим, RĪGA TULKO JUMS обеспечит быстрый и качественный перевод. Документы для перевода могут подаваться электронно или лично по адресу: улица Бривибас 73, 2ой этаж, Рига. 

Дополнительную информацию можно узнать на нашей электронной странице: https://www.rigatulkojums.lv/ru/ 
 по телефону (+371) 22030112 и по электронной почте info@rigatulkojums.lv